luni, 3 februarie 2014

Garduri electrice pentru tarcuri de vanatoare

Gardurile destinate tarcurilor de vanatoare sunt construite in functie de specificul vanatului, densitatea de populare, suprafata si configuratia terenului, conditiile de mediu si sol etc.
Se folosesc plase cu noduri de blocare, de preferinta de tip "tigh-lock" sub sigla CYCLONE sau in forma "X" sub sigla XFENCE. Ambele variante ofera garantie de 30 de ani fara coroziune, datorita galvanizarii Zinc -Aluminiu.
Se recomanda utilizarea de stalpi de esenta tare sau moale cu rezistenta mecanica mare si rezistenta impotriva putrefactiei naturala sau artificiala. Tipurile recomandate fiid salcamul sau pinul tratat cu Tanalith E.
De preferinta montarea stalpilor se realizeaza mecanic cu utilaje speciale de batut stalpi. Intinderea plasei se realizeaza deasemenea mecanizat sau manual, cu utilaje sau scule speciale.
Dupa realizarea gardului, se pot instala linii electrice suplimentare, "hot wires" pentru descurajarea animalelor de a pune sub presiune gardul.
Linii electrice optoelectrice instalate la inaltime nu sunt necesare, acestea fiind incluse in mai multe astfel de constructii din motive pur comerciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu